Svet 0

20.10.2024.

20:57

Predsednik Brazila ne ide u Rusiju na samit BRIKS-a

Predsednik Brazila Luiz Inasio Lula da Silva otkazao je danas planirano putovanje u Rusiju na godišnji samit BRIKS-a koji počinje u utorak, nakon što je zadobio povredu glave u svojoj kući.

Izvor: Tanjug

Predsednik Brazila ne ide u Rusiju na samit BRIKS-a
EPA-EFE/BIENVENIDO VELASCO

Podeli:

Lula da Silva (78) je juče zbrinut u bolnici nakon što je posekao glavu u svojoj rezidenciji u Braziliji, navodi se u medicinskoj dokumentaciji koju je objavila vlada, preneo je Blumberg.

Rusija zabranila uvoz iz zemlje koja je odbila da uđe u BRIKS

Dodaje se da su lekari koji su procenjivali zdravstveno stanje predsednika Brazila preporučili da izbegava putovanja na velike udaljenosti, ali su rekli da može da obavlja ostale dužnosti.

Srbija u BRIKS-u?

Vlada je u saopštenju navela da će predsednik Brazila učestvovati na samitu zemalja BRIKS-a putem video poziva i obaviti svoj uobičajeni raspored ove nedelje.

Peskov govorio o ulasku Srbije u BRIKS

Ovogodišnji, 16. po redu samit BRIKS-a biće održan u Kazanju u Rusiji od 22. do 24. oktobra. Domaćin samita biće ruski lider Vladimir Putin, a među učesnicima će biti predsednik Kine Si Đinping, indijski premijer Narendra Modi, iranski predsednik Masud Pezeškijan, predsednici Egipta i Južne Afrike Abdel Fatah el Sisi i Siril Ramafosa, kao i prestolonaslednik Saudijske Arabije Mohamed bin Salman el Saud. BRIKS je osnovan 2006. godine, a grupu su prvobitno činile Brazil, Rusija, Indija i Kina. Južnoafrička Republika je član BRIKS-a od 13. aprila 2011. godine. Od 1. januara ove godine, članice BRIKS-a su postale i Argentina, Egipat, Etiopija, Iran, Saudijska Arabija i UAE.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Stiže nova fabrika u Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, obišao je tokom radne posete NR Kini, automobilsku industriju SHAC u Šangaju, koja planira da iduće godine otvori fabriku u Novom Sadu.

14:06

19.10.2024.

1 d

Podeli: