Svet 0

18.10.2024.

7:48

"Moramo da uvedemo veće poreze"

Novi francuski budžet trebalo bi da donese više poreskih nameta nego što je vlada u Parizu prvobitno planirala, jer nove analize ekonomske situacije u zemlji ukazuju na veće finansijske dubioze, objavila je francuska vlada.

Izvor: Tanjug

"Moramo da uvedemo veće poreze"
Shutterstock/lovelyday12

Podeli:

Premijer Mišel Barnije predstavio je predlog zakona o budžetu za 2025. godinu, kojim je, kako su ministri rekli, predviđeno smanjenje javnih finansija od 60 milijardi evra, preneo je Rojters.

Prema tim pokazateljima, dve trećine pomenutog manjka trebalo bi pokrije smanjenje potrošnje, a jednu povećanja poreza.

Vlada je naglasila da će povećanje poreza uglavnom snositi velike kompanije.

Privremeni dodatni porezi trebalo bi da opterete privredne grupe sa više od milijardu evra prihoda godišnje, kao i bogate pojedince, koji zarađuju više od četvrt miliona evra.

Nova povećanja poreza, vredna oko jedan odsto ekonomske proizvodnje, otprilike su ekvivalentna smanjenju poreza koje je Makron dao kompanijama, nakon što je postao predsednik 2017. godine, u okviru programa reformi u korist biznisa.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Made in Serbia" polako osvaja Evropu

Tekstilci i obućari iz Srbije sve više oblače i obuvaju Evropljane. Proizvodnja tekstila i odeće u Srbiji ima dugu tradiciju i bila je među glavnim izvoznim industrijama. Predviđa se da bi ova grana privrede uskoro ponovo mogla biti moćna.

11:59

17.10.2024.

22 h

Podeli: