Svet 0

16.10.2024.

23:00

Radnici Samsungove fabrike prekinuli štrajk nakon više od meseca dana

Zaposleni u fabrici južnokorejske kompanije Samsung Elektroniks u Indiji prekinuli su danas štrajk koji je trajao duže od mesec dana.

Izvor: Tanjug

Radnici Samsungove fabrike prekinuli štrajk nakon više od meseca dana
EPA-EFE/YONHAP SOUTH KOREA OUT

Podeli:

Oko 1.500 radnika u gradu Čenaju, u južnoj indiskoj državi Tamil Nadu, tražilo je bolje plate, uslove rada i priznanje novoformiranog sindikata, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Medij navodi da je Samsung, iako još uvek nije priznao sindikat, pristao da razmotri preostale zahteve. Centar indijskih sindikata, koji je predvodio proteste, objavio je danas odluku radnika da prekinu štrajk nakon sastanka i vrate se na svoja radna mesta u četvrtak.

Radnici su obustavili protest nakon što je menadžment Samsunga odlučio da pregovara sa svojim zaposlenima u vezi sa svim ključnim zahtevima kao što su veće plate, zdravstveno osiguranje i bolji uslovi rada.

Štrajk je bio jedan od najvećih ikada koji su poslednjih godina organizovali radnici u nekoj od fabrika južnokorejskog tehnološkog giganta.

Pored ostalog predstavljao je i pretnju da će uzdrmati pokušaje premijera Narendre Modija da pozicionira Indiju kao alternativu Kini, kada je reč o zasnivanju proizvodnih aktivnosti.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: