Svet 1

14.10.2024.

22:56

Poznata kompanija bankrotirala: Na "dobošu" 4.500 prodavnica

Američka veletrgovina hardvera "True Value", objavila je da je, nakon 75 godina rada, podnela zahtev za bankrot, kao i da bi svoje poslovanje u velikoj meri mogla da proda jednom od svojih rivala.

Izvor: Tanjug

Poznata kompanija bankrotirala: Na "dobošu" 4.500 prodavnica
shutterstock,Miha Creative

Podeli:

Kompanija je saopštila da će nastaviti sa svakodnevnom prodajom hardvera i drugih alata za kućnu opremu na svojih 4.500 prodajnih lokacija, jer nisu deo stečajnog postupka, preneo je Si-En-En (CNN).

"True Value" objavio da će prodavnice ostati otvorene, dok razmatra ponudu tešku 153 miliona dolara od konkurentske kompanije "Do it Best".

Američka veletrgovina je navela da se suočava sa značajnom nedostatkom gotovog novca, jer je tržište nekretnina ukočilo i potrošači su postali daleko izbirljiviji u vezi sa kupovinama hardvera.

Veći rivali kao što su "Home Depot" i "Love’s" takođe su bili u višegodišnjem padu nakon buma tokom pandemije, ali su i dalje u znatno boljoj finansijskoj situaciji od firme "True Value".

Međutim, brojni drugi lanci ističu slične probleme koji su ih takođe doveli do bankrota, uključujući "Big Lots" i "LL Flooring".

"Nakon temeljne procene strateških alternativa, utvrdili smo da je prodaja našeg poslovanja put napred i u budućnosti može najbolje poslužiti našim maloprodajnim partnerima i drugim zainteresovanim stranama", rekao je izvršni direktor američke kompanije Kris Kempa.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Gugl"?

Da li bi trebalo da možemo nešto da pronađemo na internetu bez Gugla? Da, kaže američko Ministarstvo pravde i preti da će razbiti ovu kompaniju - da bi omogućio zdravu konkurenciju. Ali koliko je to realno?

18:07

13.10.2024.

1 d

Srbija

Šta će raditi Kinezi u Boru?

Kinezi u Boru planiraju proizvodnju 3,9 tona zlata i 70,9 tona srebra godišnje. Ziđin će graditi novo postrojenje za plemenite metale vredno 15,7 miliona evra.

12:56

14.10.2024.

12 h

Podeli: