Svet 2

15.10.2024.

12:37

Norveška: Ukinuto

Norveški žalbeni sud saopštio je da je presudio u korist vlade u slučaju koji su pokrenuli ekološki aktivisti, kada su tražili privremenu zabranu razvoja tri naftna i gasna polja.

Izvor: Tanjug

Norveška: Ukinuto
Shutterstock/Alexander Knyazhinsky

Podeli:

Vlada je u septembru zatražila od žalbenog suda da ukine zabranu razvoja pomenutih polja, što je deo nastojanja vlasti u Oslu da poništi raniju presudu kojom su dozvole bile nevažeće iz ekoloških razloga, preneo je Rojters.

Niži sud je u januaru presudio da norveško ministarstvo energetike nije u potpunosti procenilo uticaj na klimu od budućeg korišćenja nafte i gasa sa polja, pre svega zbog štetnih emisija, u tužbi koju su pokrenuli "Greenpeace" i "Nature and Iouth".

U to vreme, sud je takođe naložio privremene mere zabrane razvoja tri polja, poznata kao Igdrasil, Tirving i Breidablik.

Međutim, žalbeni sud je u martu stavio zabranu na čekanje, omogućavajući vladi i terenskim operaterima da nastave s radom na poljima.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Gugl"?

Da li bi trebalo da možemo nešto da pronađemo na internetu bez Gugla? Da, kaže američko Ministarstvo pravde i preti da će razbiti ovu kompaniju - da bi omogućio zdravu konkurenciju. Ali koliko je to realno?

18:07

13.10.2024.

1 d

Srbija

Šta će raditi Kinezi u Boru?

Kinezi u Boru planiraju proizvodnju 3,9 tona zlata i 70,9 tona srebra godišnje. Ziđin će graditi novo postrojenje za plemenite metale vredno 15,7 miliona evra.

12:56

14.10.2024.

1 d

Podeli: