Svet 1

14.10.2024.

22:21

Turska na korak od cilja

Turska je blizu sporazuma sa Svetskom bankom o finansiranju železničkog projekta vrednog četiri milijarde dolara preko Bosforskog moreuza, izjavio je danas turski ministar saobraćaja i infrastrukture Abdulkadir Uraloglu.

Izvor: Tanjug

Turska na korak od cilja
Shutterstock/thehakanarslan

Podeli:

"Veoma smo blizu finalizacije" za čak tri milijarde dolara rekao je Uraloglu za Blumberg, dodajući da se još pregovaraju o tehničkim detaljima paketa zajma.

Turska će verovatno održati aukciju za izgradnju projekta zajedno sa Svetskom bankom, potencijalno u prvim mesecima 2025, rekao je on.

Železnica bi prema projektu prelazila preko mosta Javuz Sultan Selim, jednog od najdužih i najširih te vrste na svetu, koji je izgrađen za tri milijarde dolara pod turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom da bi povezao evropsku i azijsku stranu Istanbula.

Erdogan promoviše novi železnički projekat kao deo takozvanog projekta razvojnog puta od Iraka do Evrope, navodi njujorška agencija.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Gugl"?

Da li bi trebalo da možemo nešto da pronađemo na internetu bez Gugla? Da, kaže američko Ministarstvo pravde i preti da će razbiti ovu kompaniju - da bi omogućio zdravu konkurenciju. Ali koliko je to realno?

18:07

13.10.2024.

1 d

Srbija

Šta će raditi Kinezi u Boru?

Kinezi u Boru planiraju proizvodnju 3,9 tona zlata i 70,9 tona srebra godišnje. Ziđin će graditi novo postrojenje za plemenite metale vredno 15,7 miliona evra.

12:56

14.10.2024.

11 h

Podeli: