Svet 1

12.10.2024.

18:17

"Putnici spremite se: Sve staje – obustava rada"

U Italiji danas počinje 24-časovni štrajk zaposlenih na železnici, a putnike zbog toga očekuje težak vikend, prenose italijanski mediji.

Izvor: Tanjug

"Putnici spremite se: Sve staje – obustava rada"
Kapi Ng/Shutterstock

Podeli:

Štrajk će početi večeras u 21 sat po lokalnom vremenu i trajaće do nedelje, 13. oktobra, do 20.59 sati, prenosi portal Today.it.

Kako su saopštile Državne železnice Italije (FS), štrajk bi mogao znatno da utiče na odvijanje železničkog saobraćaja.

Obustava rada obuhvatiće čitavu zemlju, a štrajk je organizovao sindikat Cub trasporti koji zahteva okvirni sporazum za obnovu ugovora zaposlenih u kompanijama koje obavljaju prevoz putnika i robe.

Štrajk bi mogao da dovede do značajnog poremećaja železničkog saobraćaja, kao i potpunih i delimičnih otkazivanja polazaka vozova na linijama Freče, Intersiti i Trenitalija Regional, naveli su iz Nacionalnih železnica.

Kako se dodaje, do otkazivanja i kašnjenja moglo bi doći čak i pre početka štrajka, kao i posle njegovog završetka.

Kompanija Trenitalija pozvala je putnike da se dobro informišu pre puta, i ako je moguće da odlože putovanje. Minimum usluga biće zagarantovan u svakom slučaju, naveli su iz te kompanije.

"Vozovi koji budu u tranzitu kada štrajk počne, ipak će stići do konačnog odredišta ako se do njega može doći u roku od jednog sata po početku štrajka. Posle tog perioda, vozovi mogu da stanu na stanicama pre finalne destinacije", objasnili su iz kompanije Trenitalija.

Iz kompanije Trenord, međutim, nisu dali takve garancije. Naveli su samo da će vozovi koji polaze do 21 sat večeras kao i oni koji treba da završe predviđenu maršrutu do 22 sata, stići na svoje destinacije.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Turska "udara" na Kinu, Rusiju , Indiju i Japan

Turska je uvela antidamping carine na uvoz pojedinih vrsta čelika iz Kine, Rusije, Indije i Japana da bi sprečila, kako je navela, "nelojalnu konkurenciju" nakon što su domaći proizvođači uložili žalbe prošle godine, objavljeno je u turskom službenom listu.

9:24

12.10.2024.

13 h

Podeli: