Svet 0

12.10.2024.

19:09

MMF poručio Turskoj: Ubrzajte se

Međunarodni monetarni fond (MMF) pozvao je Tursku da ubrza borbu protiv inflacije, ističući politički osetljivo najavljeno povećanje plata kao potencijalnu tačku preokreta.

Izvor: Tanjug

MMF poručio Turskoj: Ubrzajte se
Shutterstock/Dirtymono

Podeli:

"Postepeni pristup vlasti borbi protiv inflacije produžava period tokom kojeg mogu nastati rizici", saopštio je MMF u petak nakon rutinske posete državama članicama zbog konsultacija povodom Člana IV, prenosi portal Blumberg.

MMF je preporučio "krupnije i unapred postavljene" korake za smanjenje budžetskog deficita i pozvao vlasti da nastave sa koordinisanim fiskalnim i monetarnim intervencijama, kao i sa merama u domenu politike prihoda.

Turska je dva puta povećala minimalnu platu u 2023. godini u pokušaju da pomogne radnicima koji se suočavaju sa krizom troškova života u izbornoj godini.

U 2024. godini vlada je povećala minimalnu platu samo jednom, uprkos zahtevima sindikata i opozicionih stranaka.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Turska "udara" na Kinu, Rusiju , Indiju i Japan

Turska je uvela antidamping carine na uvoz pojedinih vrsta čelika iz Kine, Rusije, Indije i Japana da bi sprečila, kako je navela, "nelojalnu konkurenciju" nakon što su domaći proizvođači uložili žalbe prošle godine, objavljeno je u turskom službenom listu.

9:24

12.10.2024.

12 h

Podeli: