Svet 0

12.10.2024.

23:04

Ovo je najskuplja oluja ikada

Očekuje se da će uragan Milton dovesti do osiguranih gubitaka u rasponu od 30 do 50 milijardi dolara, navodi se u izveštaju američke agencije za kreditni rejting Fič.

Izvor: Tanjug

Ovo je najskuplja oluja ikada
Ilustracija: Shutterstock/Cire notrevo

Podeli:

Kako je preneo Blumberg, to ga čini najskupljom olujom za industriju, od uragana Ijan 2022. godine.

Uragan Milton, peti uragan i druga velika oluja koja je pogodila obalu Meksičkog zaliva u SAD ove godine, udario je Floridu kasno u sredu, ostavivši više od tri miliona ljudi bez struje i izazvavši poplave širokih razmera.

Zvaničnici su bili oprezni optimisti da šteta nije tako velika kao što se strahovalo, a guverner Ron DeSantis je rekao da je Florida izbegla "najgori scenario".

Oluja će uticati na zaradu velikih osiguravača u četvrtom kvartalu sa izloženošću Floridi, a mogla bi uticati i na sektor reosiguranja, naveo je Fič.

Fič je ocenio da ne očekuje da će Milton ugroziti kredit velikih osiguravajućih ili reosiguravajućih kompanija, zahvaljujući njihovom "veoma snažnom nivou kapitala".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Turska "udara" na Kinu, Rusiju , Indiju i Japan

Turska je uvela antidamping carine na uvoz pojedinih vrsta čelika iz Kine, Rusije, Indije i Japana da bi sprečila, kako je navela, "nelojalnu konkurenciju" nakon što su domaći proizvođači uložili žalbe prošle godine, objavljeno je u turskom službenom listu.

9:24

12.10.2024.

15 h

Podeli: