Svet 3

10.10.2024.

10:02

Gigant koji posluje i u Srbiji pred preobražajem

Izvršni direktor kompanije Stellantis Karlos Tavares planira duboku reorganizaciju visokopozicioniranog menadžmenta kao odgovor na izveštaje o katastrofalnom profitu proizvođača automobila, tvrde insajderi za Bloomberg.

Izvor: Biznis.rs

Gigant koji posluje i u Srbiji pred preobražajem
Tikhomirov Sergey / Shutterstock.com

Podeli:

Tavares bi mogao da iznese svoj predlog na sastanku upravnog odbora u SAD ove nedelje. Rezovi će navodno uticati na nekoliko odeljenja unutar kompanije, od finansijskih timova do regionalnih šefova, kao i rukovodilaca brendova.

Očekuje se da će članovi odbora takođe razgovarati o budućnosti 66-godišnjeg generalnog direktora tokom dvodnevnog sastanka, prenosi portal Biznis.

Događaj je bio planiran mnogo pre nego što je Blumberg objavio prošlog meseca da je predsednik upravnog odbora Džon Elkan počeo da traži naslednika Tavaresu, čiji ugovor ističe početkom 2026.

Predstavnik Stellantisa je odbio da komentariše.

Tavares pokušava da povrati kontrolu nakon nedelja neuspeha zbog kojih je proizvođač automobila smanjio svoja očekivanja u pogledu profita i priliva novca za ovu godinu.

Dok se većina evropskih rivala takođe bori sa opadajućom potražnjom, veličina i tajming Stellantisovog upozorenja pokrenuli su pitanja o, zapravo, dubinskoj reorganizaciji gigantskog proizvođača automobila.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gorenje zatvara fabriku

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje objavio je danas da će sledeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

22:15

8.10.2024.

1 d

Podeli: