Svet 0

08.10.2024.

22:15

Gorenje zatvara fabriku

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje objavio je danas da će sledeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

Izvor: Tanjug

Gorenje zatvara fabriku
Shutterstock/Pixel-Shot

Podeli:

Frižideri i zamrzivači za koje pogon u Rogatcu proizvodi komponente se već godinama proizvode u drugoj fabrici firme Gorenje u Valjevu, prenosi STA.

"Mi smo pod velikim cenovnim pritiskom u proizvodnji kućnih aparata, tako da ćemo nakon zatvaranja fabrike u Rogatcu nabavljati komponente od spoljnih dobavljača", dodaje Gorenje.

Kompanija ima 120 zaposlenih u Rogatcu, a njima će biti ponuđeno da rade u glavnom proizvodnom čvorištu u gradu Velenju.

Radnici koji se odluče za rad u Velenju mogu da računaju na poseban bonus na platu i organizovani autobuski prevoz između dve lokacije, dok će zaposleni koji ne prihvate ovu opciju dobiti otpremnine.

Proizvodnja u pogonu Rogatec će biti znatno smanjena do kraja 2024, dok je potpuno zatvaranje najavljeno za avgust 2025.

Gorenje je od 2018. godine u vlasništvu kineske firme Hisense koja ima tri proizvodna pogona u Sloveniji - Velenje, Šoštanj i Rogatec, kao i fabriku u Valjevu i još jedan proizvodni pogon u Češkoj.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: