Svet 0

07.10.2024.

11:02

Goldman Saks: Ove akcije bi mogle da skoče 20 odsto

Američka investiciona banka Goldman Sachs pojačala je svoj poziv za kineske deonice, pridruživši se tako taboru optimista koji promovišu pozitivan uticaj stimulativnog paketa mera Pekinga.

Izvor: Investitor

Goldman Saks: Ove akcije bi mogle da skoče 20 odsto
EPA-EFE/JUSTIN LANE

Podeli:

Indikatori koji prate državne deonice mogli bi da porastu još 15%-20% ako vlasti ispune mere politike, napisali su Goldmanovi stratezi, uključujući Tima Moa u belešci od 5. oktobra. Procene su i dalje ispod istorijskog proseka, zarade bi se mogle poboljšati, a pozicioniranje globalnih investitora ostaje pozitivno, dodali su.

Nedavne stimulativne najave “navele su tržište da veruje da su kreatori politike postali više zabrinuti oko preduzimanja dovoljnih mera za smanjenje ekonomskih rizika”, napisali su stratezi.

Stimulacija Pekinga izazvala je optimizam od strane teškaša s Vol Strita, uključujući HSBC Holdings i BlackRock, jer rastu očekivanja da će nekada poraženo tržište deonica konačno živnuti, ocenjuje Bloomberg. Indeks CSI 300 ojačao je 27% u odnosu na najnižu vrednost postignutu u septembru, a trgovci će gledati da li će nadograđivati ​​svoje dobitke kada se kineska tržišta ponovo otvore u utorak nakon praznika.

Goldman je podigao svoj cilj za MSCI Kineski indeks i referentni indeks CSI 300 na 84 odnosno 4.600, što implicira ukupan prinos od 15%-18% u odnosu na trenutne nivoe.

Ipak, Goldman je upozorio na potencijalne izazove, uključujući slabiji fiskalni stimulans od očekivanog, uzimanje profita, kao i američke izbore i tarifne rizike.

Goldmanov tim snizio je rejting kineskih deonica u Hongkongu prošlog novembra, navodeći skroman rast zarade. Od tada, indikator je uglavnom bio ograničen na raspon do prošlog meseca i porastao je čak 2,7% u ponedeljak.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rat? Nemački giganti užasnuti

Nemački proizvođači automobila su, posle glasanja u Evropskoj uniji koje je otvorilo vrata kaznenim carinama na uvoz kineskih vozila, pozvali na pregovore i izbegavanje trgovinskog rata.

20:59

5.10.2024.

1 d

Podeli: