Svet 1

07.10.2024.

11:10

Za dve nedelje zaradili 10.000 evra: Konobarica Eva otkrila u čemu je štos

Za dve nedelje rada na Oktoberfestu u Minhenu konobari i konobarice zarade između 5.500 i 10.000 evra neto, a ponekad i znatno više. S druge strane, za te dve nedelje vlasnici šatora ostvare do osam i devet miliona evra prometa.

Izvor: Fenix magazin

Za dve nedelje zaradili 10.000 evra: Konobarica Eva otkrila u čemu je štos
EPA/ANDREAS GEBERT

Podeli:

Prema pisanju nemačkih medija, da bi uopšte radili na Oktoberfestu, konobari i konobarice moraju da plate domaćinima unapred 1.500 evra za hranu i piće kao i čišćenje posuđa koje koriste ili eventualno razbiju. Za smeštaj treba da izdvoje i do 2.500 evra.

Eva je radila kao konobarica na Oktoberfestu te je putem TikToka otkrila kako je najskuplji smeštaj bio 2.500 evra, u prostoriji u kojoj je ona spavala bili su samo dušeci, a u sobi je spavalo petoro ljudi, prenosi Feniks magazin.

TikTokerka naglašava kako konobarice i konobari na Oktoberfestu ne dobijaju fiksnu satnicu, već dobijaju deo od prodaje.

Prema informacijama portala TZ, domaćini velikih šatora Oktoberfesta za dve nedelje ostvare do osam i devet miliona evra prometa. Od toga im ostaje oko milion evra dobiti. Čak i manji šatori imaju prodaju od milion do dva miliona evra.

Prošle godine Oktoberfest je gradu donio oko 1,49 milijardi evra.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rat? Nemački giganti užasnuti

Nemački proizvođači automobila su, posle glasanja u Evropskoj uniji koje je otvorilo vrata kaznenim carinama na uvoz kineskih vozila, pozvali na pregovore i izbegavanje trgovinskog rata.

20:59

5.10.2024.

1 d

Podeli: