Svet 8

06.10.2024.

13:48

Proizvođač čuvenih "leviski" diže ruke?

Akcije kompanije Levi Straus, proizvođača čuvenih "levis" farmerki, pale su nakon što je firma objavila da očekuje slabiju prodaju u nadolazećoj prazničnoj sezoni zbog uzdržanosti potrošača u Evropi i SAD.

Izvor: Tanjug

Proizvođač čuvenih "leviski" diže ruke?
Shutterstock/New Africa

Podeli:

Kompanija je takođe dodala da razmišlja o prodaji svog brenda Dokers zbog nezadovoljavajućih rezultata, prenosi Rojters.

Sužavamo naš fokus kako bismo ostvarili pun portencijal brenda Levi's i ubrzali predstavljanje nove linije "Beyond Yoga", izjavila je izvršna direktorka kompanije Mišel Gas.

Levi Straus je ranije odustao od brenda Denizen koji nije doneo očekivani profit, a u nekim regionima je došlo i do otpuštanja da bi se smanjili troškovi.

Navedeni koraci su se pokazali kao dobro rešenje pošto je Levi Straus u svom trećem fiskalnom kvartalu ove godine ostvario korigovanu zaradu po akciji od 33 centa, iznad očekivanja analitičara LSEG koji su prognozirali 31 cent po deonici.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Odlučeno: "Zbogom vinogradi"

Francuska, najveći svetski proizvođač vina, obezbedila je sredstva Evropske unije u iznosu od 120 miliona evra za uklanjanje svojih vinograda zbog slabije globalne potražnje za vinom.

19:10

4.10.2024.

1 d

Svet

Rat? Nemački giganti užasnuti

Nemački proizvođači automobila su, posle glasanja u Evropskoj uniji koje je otvorilo vrata kaznenim carinama na uvoz kineskih vozila, pozvali na pregovore i izbegavanje trgovinskog rata.

20:59

5.10.2024.

18 h

Podeli: