Svet 0

05.10.2024.

13:48

Počelo je: Radnike menja veštačka inteligencija

Niz japanskih kompanija nedavno je počeo da koristi veštačku inteligenciju (AI) u nedostatku radne snage, uključujući IT firmu Fudžicu i prodavca auto delova Autobaks.

Izvor: Tanjug

Počelo je: Radnike menja veštačka inteligencija
Shutterstock/Hryshchyshen Serhii

Podeli:

Te dve firme počele su u avgustu zajednička ispitivanja veštačke inteligencije i koriste pomoćnicu "Rejčel" koja može da preporuči proizvode na osnovu vrste usluge koja je potrebna kupcu, modela automobila i raspoloživih zaliha, prenosi agencija Kjodo.

"Ljudi su i dalje potrebni za zamenu delova, ali veštačka inteligencija pomaže tako što preporučuje proizvode", izjavio je zvaničnik podružnice Fudžicua.

Japanska IT kompanija Oki Electric Industry i železnička kompanija Kjušu takođe su počele da koriste pomoć AI koja govori tri jezika - japanski, engleski i kineski i pomaže putnicima prilikom putovanja.

Istovremeno, startap kompanija sa sedištem u Tokiju, Sapeet, kreirala je veštačku inteligenciju za obuku osoblja za korisničku podršku i taj projekat je realizovan u jednoj zlatari u julu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi važnog saveznika?

Indija neće kupovati tečni prirodni gas (LNG) iz ruskog projekta Arctic LNG 2 pošto su zapadne zemlje uvele sankcije protiv tog projekta, izjavio je juče indijski ministar nafte Pankaj Džain.

8:04

4.10.2024.

1 d

Svet

Odlučeno: "Zbogom vinogradi"

Francuska, najveći svetski proizvođač vina, obezbedila je sredstva Evropske unije u iznosu od 120 miliona evra za uklanjanje svojih vinograda zbog slabije globalne potražnje za vinom.

19:10

4.10.2024.

20 h

Podeli: