Svet 13

26.09.2024.

19:58

Rusija uzvraća udarac: Pravimo veliku listu

Rusija će pripremiti listu sirovina zabranjenih za izvoz u zemlje koje smatra neprijateljskim, izjavio je danas potpredsednik Vlade Rusije Aleksandar Novak.

Izvor: Tanjug

Rusija uzvraća udarac: Pravimo veliku listu
EPA-EFE/ ALEXEY FILIPOV /SPUTNIK KREMLIN/POOL

Podeli:

Prema njegovim rečima, zabrana će obuhvatiti "prilično veliku listu proizvoda koji su danas traženi na svetskim tržištima", a među njima će biti kako minerali, tako i energenti, prenosi Komersant.

On je dodao da vlada analizira izvodljivost zabrane izvoza kako bi ruske industrije nastavile da se razvijaju bez poteškoća zbog ovih ograničenja.

"Postoji konkretna analiza situacije na svetskim tržištima i mogućnosti Rusije. Relevantni predlozi će biti pripremljeni u bliskoj budućnosti", rekao je Novak na marginama Ruske nedelje energetike (REW) koja se održava u Moskvi do 28. septembra.

Ruski predsednik Vladimir Putin je 11. septembra naložio vladi da analizira mogućnost ograničenja isporuke uranijuma, nikla i titanijuma na inostrana tržišta.

On je tada dodao da ne treba žuriti sa ovim zabranama da se ne bi naštetilo ekonomskom razvoju Rusije.

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Šolc ugasio snove EU

Neprijateljstvo Olafa Šolca prema Unikreditovom preuzimanju Komercbanke znak je da će panevropska integracija ostati nedostižna, piše Politiko.

13:35

25.9.2024.

1 d

Svet

Haos u Španiji: Sve staje?

U Španiji će danas, na poziv sindikata, biti održani protesti širom zemlje sa ciljem postizanja sporazuma vlade i poslovnog sektora u vezi sa smanjenjem nedeljnog radnog vremena od 40 sati za 2,5 sata.

10:59

26.9.2024.

13 h

Podeli: