Svet 0

25.09.2024.

22:57

SAD uvele nove sankcije

Američko ministarstvo finansija danas je sankcionisalo više od deset subjekata i plovila zbog umešanosti u isporuku iranske sirove nafte i tečnog gasa u Siriju i istočnu Aziju u ime Iranske revolucionarne garde i Hezbolaha.

Izvor: Tanjug

SAD uvele nove sankcije
Depositphotos/rihardzz

Podeli:

Četiri broda povezana sa flotom sirijskog pomorskog magnata Abdula Džalila Malaha i njegovog brata Luaja al Malaha, bili su među plovilima koja su danas sankcionisana, preneo je Rojters.

SAD su sankcionisale Abdula Džalila još 2021. godine, a sada i Luaja. Ministarstvo finansija navelo je da su braća nastavila da koriste svoje "carstvo brodova za podršku zlonamernih aktivnosti Irana i njegovih zastupnika".

"Iran se i dalje u velikoj meri oslanja na nezakonitu prodaju nafte i tečnog naftnog gasa od Revolucionarne garde i libanskog Hezbolaha, kako bi finansirali svoje terorističke zastupnike i destabilizujuće aktivnosti", naveo je vršilac dužnosti podsekretara Trezora za terorizam Bredli T. Smit.

Tagovi

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Šolc ugasio snove EU

Neprijateljstvo Olafa Šolca prema Unikreditovom preuzimanju Komercbanke znak je da će panevropska integracija ostati nedostižna, piše Politiko.

13:35

25.9.2024.

1 d

Svet

Haos u Španiji: Sve staje?

U Španiji će danas, na poziv sindikata, biti održani protesti širom zemlje sa ciljem postizanja sporazuma vlade i poslovnog sektora u vezi sa smanjenjem nedeljnog radnog vremena od 40 sati za 2,5 sata.

10:59

26.9.2024.

12 h

Podeli: