Svet 0

25.09.2024.

20:18

Putin se sladi: Zapadne valute prepolovljene – rublja utrostručena

Udeo zapadnih valuta u plaćanju za izvoz ruske robe se prošle godine prepolovio, izjavio je danas predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin na sednici prezidijuma ruskog Državnog saveta za razvoj izvoza.

Izvor: Tanjug

Putin se sladi: Zapadne valute prepolovljene – rublja utrostručena
Tanjug/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Podeli:

Prema njegovim rečima, udeo rublje u plaćanjima za ruski izvoz je nasuprot tome u periodu od 2021. do 2023. godine skoro utrostručen na 39 odsto, prenosi RIA Novosti.

Putin je takođe napomenuo da se u svetu formiraju potpuno nova tržišta koja Rusija treba da ima u vidu.

"Formiraju se prava tržišta budućnosti, zasnovana na snažnim strateškim partnerstvima, principima kombinovanja ekonomskih potencijala i međusobnog unapređenja rasta", rekao je predsednik Rusije.

Prema njegovom mišljenju, važno je da Rusija shvati ove trendove i podrži svoja preduzeća koja se bave eksportom, prenosi TASS.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Važi za sve građane: Ukida se ovaj porez

Ministar finansija i trezora u Savetu ministara BiH Srđan Amidžić izjavio je da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

13:37

24.9.2024.

1 d

Svet

Šolc ugasio snove EU

Neprijateljstvo Olafa Šolca prema Unikreditovom preuzimanju Komercbanke znak je da će panevropska integracija ostati nedostižna, piše Politiko.

13:35

25.9.2024.

8 h

Podeli: