Svet 0

25.09.2024.

14:32

Folksvagen počinje pregovore sa sindikatima

Menadžment kompanije Folksvagen danas započinje pregovore sa predstavnicima sindikata o platama u senci najava otpuštanja radnika i zatvaranja fabrika u Nemačkoj.

Izvor: Tanjug

Folksvagen počinje pregovore sa sindikatima
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Podeli:

Uticajni sindikat IG Metal je obećao da će se boriti protiv bilo kakvog smanjenja broja zaposlenih i pregovorati o novim ugovorima za 130.000 Folksvagenovih radnika u Nemačkoj, prenosi Rojters.

Pregovori se održavaju u zamku Herenhauzen u Hanoveru.

Proizvođač automobila Folksvagen navodi da je u nepovoljnom položaju u odnosu na konkurenciju iz drugih zemalja Evrope i Kine zbog visokih troškova energije i rada u Nemačkoj i tvrdi da je smanjenje izdataka neizbežno.

"Moramo da radimo na restrukturalizaciji naše kompanije. Situacija je ozbiljna", izjavio je šef brendova Folksvagena Arne Majsvinkel.

Nemački biznis portal Menadžer je prošle nedelje preneo da Folksvagen želi da ukine do 30.000 radnih mesta u Nemačkoj i značajno smanji investicije

Kako se navodi, pristalice radikalnih mera u menadžmentu Folksvagena očekuju da će broj radnika pasti sa sadašnjih 130.000 za skoro četvrtinu.

"Ekonomsko okruženje se ponovo pogoršalo, novi dobavljači dolaze u Evropu. Pored toga, Nemačka posebno zaostaje u pogledu konkurentnosti. Mi kao kompanija sada moramo da delujemo dosledno u ovom okruženju", saopštio je nedavno izvršni direktor Folksvagena Oliver Blume.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Važi za sve građane: Ukida se ovaj porez

Ministar finansija i trezora u Savetu ministara BiH Srđan Amidžić izjavio je da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

13:37

24.9.2024.

1 d

Svet

Šta se dešava s Nemačkom?

Nemačka ekonomija je pod sve većim pritiskom, a poslovno raspoloženje je ponovo u padu i najgore za poslednjih osam meseci, zaključeno je u danas objavljenom izveštaju Instituta za ekonomska istraživanja IFO iz Minhena.

15:23

24.9.2024.

1 d

Podeli: