Svet 3

25.09.2024.

10:20

Amerika ukida vize: "Počinjemo od 1. decembra"

Sjedinjene Američke Države saopštile su da su uvrstiile Katar u svoj program za ukidanje viza.

Izvor: Tanjug

Amerika ukida vize: "Počinjemo od 1. decembra"
Depositphotos/sashr

Podeli:

Na taj način SAD dozvoljavaju građanima te azijske zemlje da putuju bez viza do 90 dana, počev od 1. decembra, preneo je Rojters.

Američko Ministarstvo za unutrašnju bezbednost i Stejt department naveli su u saopštenju da je Katar prva zemlja Persijskog zaliva koja je primljena u pomenuti američki program i pohvalili su je za ispunjavanje strogih bezbednosnih uslova za pridruživanje.

Doha je igrala ključnu ulogu u pregovorima o posredovanju između Hamasa i izraelskih zvaničnika u vezi sa ratom u Gazi i oslobađanjem talaca, koje je palestinska islamistička grupa zarobila u svom napadu na Izrael od 7. oktobra.

Zvaničnik administracije rekao je novinarima da SAD imaju snažnu odbrambenu vezu sa Katarom i pohvalio je Dohu zbog toga što je, pored ostalog, preuzela vodeću ulogu u vršenju pritiska na talibane po pitanju ljudskih prava i pružanju pomoći Sudanu.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Važi za sve građane: Ukida se ovaj porez

Ministar finansija i trezora u Savetu ministara BiH Srđan Amidžić izjavio je da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

13:37

24.9.2024.

22 h

Svet

Šta se dešava s Nemačkom?

Nemačka ekonomija je pod sve većim pritiskom, a poslovno raspoloženje je ponovo u padu i najgore za poslednjih osam meseci, zaključeno je u danas objavljenom izveštaju Instituta za ekonomska istraživanja IFO iz Minhena.

15:23

24.9.2024.

20 h

Podeli: