Svet 0

24.09.2024.

17:38

Ilon Mask ulaže u Argentinu

Izvršni direktor proizvođača električnih automobila Tesla Ilon Mask objavio je na društvenoj mreži Iks (Tviter) kako želi da preko svojih kompanija ulaže u Argentinu i podrži ovu južnoameričku zemlju.

Izvor: Tanjug

Ilon Mask ulaže u Argentinu
Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Podeli:

Argentina je četvrti najveći svetski proizvođač litijuma koji se koristi u proizvodnji baterija za električna vozila, prenosi Rojters. Predsednik Argentine Havijer Milej se juče u Njujorku susreo s Ilonom Maskom.

Obojica su kasnije objavila fotografiju sastanka na svojim profilima na društvenim mrežama, zajedno s pozivima na "slobodu" (libertad). Mask i Milej su se u Njujorku susreli već treći put u poslednjih šest meseci.

U maju su razgovarali na marginama samita globalnih investitora u Los Anđelesu, dok je Milej prethodno u aprilu posetio sedište kompanije Tesla u teksaskom Ostinu, preneli su mediji.

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

I Hrvati hitno povukli naš keks

Atlantic Grupa je Državnom inspektoratu izvestila da povlači s tržišta Jimmi cookies noisette od dve serije s rokom upotrebe do 11. maja sledeće godine zbog "mogućeg prisustva stranog tela u sadržaju".

10:58

23.9.2024.

1 d

Svet

Gigant demantuje: Ma kakva fabrika?

Taivan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) nema nameru da ulaže u otvaranje novih fabrika u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, saopštila je ta kompanija za Baha Breaking Nevs, demantujući izveštaj Vol Strit žurnala (WSJ).

14:17

23.9.2024.

1 d

Region

Važi za sve građane: Ukida se ovaj porez

Ministar finansija i trezora u Savetu ministara BiH Srđan Amidžić izjavio je da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

13:37

24.9.2024.

6 h

Podeli: