Svet 0

23.09.2024.

9:20

Najavili veći porez za ovu grupu građana

Francuski premijer Mišel Barnije rekao je u da neće podići porez većini poreskih obveznika, iako će oni najbogatiji morati da pomognu u zatvaranju rupe u državnom budžetu.

Izvor: Investitor

Najavili veći porez za ovu grupu građana
Irina Shatilova/Shutterstock

Podeli:

Nova francuska vlada pod vođstvom Barnijea predstavljena je u subotu a njegov najraniji i najzahtevniji zadatak biće sastavljanje budžeta za 2025. godinu, u vreme kad se Francuska bori s obuzdavanjem rastućeg budžetskog deficita.

"Neću dalje dizati poreze Francuzima, ni najskromnijima, ni radnicima, ni srednjoj klasi. Međutim, ne mogu isključiti najbogatije iz nacionalnih nastojanja da popravimo budžetsku situaciju”, kazao je Barnije televiziji France 2, prenosi Investitor.

Barnije, koji je bio vodeći pregovarač Evropske unije za Bregzit, rekao je i da je otvoren za promene u Makronovoj penzionoj reformi, ali da bilo kakve promene ne bi trebalo da podrivaju finansije penzionog sistema.

Kao primer je naveo da želi kvalitetnije da se pozabavi poteškoćama zaposlenih majki kroz njihov dugački radni staž te da je otvoren za predloge poslodavaca i sindikata.

Barnije je takođe obećao pragmatične mere za ograničenje imigracije.

"Potreban nam je evropski odgovor. Treba delovati i kod kuće", rekao je Barnije. "Trebalo bi da se strože pozabavimo problemom imigracije".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gasi se nakon 334 godine

Kompanija "Gasthaus Schlössle" pravi sopstveno pivo od 1690. godine, što je čini jednom od najstarijih pivara u Bavarskoj. Ali, s proizvodnjom će biti gotovo krajem decembra.

14:56

21.9.2024.

1 d

Podeli: