Svet 13

18.09.2024.

8:14

Otkriveno kako Rusi finansiraju ratnu mašineriju

Od početka rata u Ukrajini Rusija je na međunarodnom tržištu prodala najmanje četiri miliona tona žitarica koje je "uzela" iz okupiranih regiona Ukrajine.

Izvor: Jutarnji list

Otkriveno kako Rusi finansiraju ratnu mašineriju
Profimedia

Podeli:

Ovo je objavio Wall Street Journal, pozivajući se na zamenika ministra poljoprivrede Ukrajine Markijana Dmitraseviča.

"Od 2022. godine najmanje četiri miliona tona žitarica i drugih proizvoda direktno je isporučeno iz okupiranih delova Ukrajine na međunarodno tržište i za to su zaradili oko 800 miliona dolara", rekao je Dmitrasevič.

Nedavno je Euromaidan Press, kako prenosi Dojče vele, preneo da su u njemu učestvovale različite organizacije, uključujući kompanije povezane sa Korpusom čuvara Islamske revolucije i kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Sirije.

Kako je preneo DW, ukrajinske vlasti su u julu u vodama kod Odese zaustavile brod pod zastavom Kameruna, koji je, prema obaveštajnim izvorima, prevozio žito sa okupiranih ukrajinskih teritorija.

Pročitajte još:

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Audi zatvara fabriku: "Prodajemo"

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi najavio je prodaju svoje briselske fabrike i traži potencijalne investitore, rekao je šef proizvodnje Gerd Voker.

20:31

18.9.2024.

16 h

Svet

Rusija gubi: 30% manje

Vrednost ruskog izvoza sirove nafte je od kraja juna pala za skoro 30 odsto zbog globalnog pada cena nafte, prenosi Blumberg pozivajući se na proračune svojih stručnjaka.

17:32

18.9.2024.

19 h

Podeli: