Svet 3

17.09.2024.

16:35

Tramp pokrenuo novu platformu za kriptovalute

Bivši predsednik SAD i kandidat republikanaca na predstojećim novembarskim predsedničkim izborima Donald Tramp pokrenuo je danas novu platformu za kriptovalute "World Liberty Financial" i pozvao javnost na ulaganje u svet digitalnih valuta.

Izvor: Tanjug

Tramp pokrenuo novu platformu za kriptovalute
Profimedia

Podeli:

Projekat je u u ovom delu Evrope predstavljen u dva sata ujutru preko platforme Iks spejses (X Spaces), prenosi CNBC.

Prema strukturi kapitala, 20 odsto tokena projekta će biti dodeljena osnivačkom timu među kojem je i porodica Tramp, 17 odsto tokena je izdvojeno za nagrade korisnika, a preostalih 63 odsto će biti dostupno za kupovinu javnosti, izjavio je osnivač platforme Zak Folkman.

Osnovan je i novi token WLFI koji će biti zasnovan na blokčejnu itirijuma (ETH), prenosi portal Koindesk.

Donald Tramp je naveo kako ranije nije bio previše zainteresovan za kriptovalute, ali da su ga njegova deca ubedila da promeni mišljenje.

"Kripto je jedna od onih stvari koje moramo da uradimo. Sviđalo nam se to ili ne, moramo to da uradimo",  rekao je Tramp pred kraj svog obraćanja.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Audi zatvara fabriku: "Prodajemo"

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi najavio je prodaju svoje briselske fabrike i traži potencijalne investitore, rekao je šef proizvodnje Gerd Voker.

20:31

18.9.2024.

11 h

Svet

Kinezi preuzeli nemačku kompaniju

Kineski dobavljač električnih komponenti Luxshare preuzeo je nemačkog proizvođača automobilskih delova Leoni. Za većinski udeo u nemačkoj kompaniji platio je 320 miliona evra.

14:57

18.9.2024.

17 h

Podeli: