Svet 5

14.09.2024.

14:32

Pooštravaju pravila: Nema više "Made in China"?

Američki Predstavnički dom usvojio je zakon o ograničenju poreskih olakšica za električna vozila.

Izvor: Tanjug

Pooštravaju pravila: Nema više "Made in China"?
Shutterstock/Maxx-Studio

Podeli:

Predstavnički dom američkog Kongresa je tesnom većinom usvojio zakon o pooštravanju pravila kojim se ograničavaju poreske olakšice za električna vozila (EV) u SAD, ukoliko u sebi imaju sadržaj proizveden u Kini.

Predstavnički dom glasao je sa 217 prema 192 glasa za odobrenje zakona o pooštravanju definicije u pogledu kineskih komponenti koje čine električna vozila nepodobnim za dobijanje poreskih olakšica u SAD, preneo je Rojters.

Drugi dom američkog kongresa, Senat, taj zakon nije prihvatio.

Alijansa za automobilske inovacije, koja predstavlja automobilske kompanije kao  što su Dženeral motors, Tojota, Folksvagen, saopštila je da će predlog zakona rezultirati manjim brojem vozila koja će se kvalifikovati za povlastice.

Pomenuta grupa navela je da bi trebalo i da budu povučena agresivna pravila o emisiji izduvnih gasova iz vozila.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Egipat glavni na listi Rusije

Trgovinski promet između Rusije i Egipta porastao je za 16 odsto u 2023. godini, saopštilo je danas rusko Ministarstva industrije i trgovine.

21:52

16.9.2024.

1 d

Svet

Zabrana: "Nema stanova na dan"

Zabrana izdavanja novih dozvola za kratkoročni zakup u tri okruga u strogom centru Atine ostaće na snazi najmanje godinu dana, saopštila je danas grčka vlada, istovremeno podižući porez na iznajmljivanje takvog smeštaja za odmor.

20:15

16.9.2024.

1 d

Podeli: