Svet 0

12.09.2024.

20:27

Poznata kompanija ukida 650 radnih mesta

Američka tehnološka korporacija Majkrosoft objavila je danas da će ukinuti 650 radnih mesta u svom Iksboks gejming odeljenju.

Izvor: Tanjug

Poznata kompanija ukida 650 radnih mesta
Photo Smoothies/Shutterstock

Podeli:

Izvršni direktor Majkrosoftovog gejming odeljenja Fil Spenser je objavio da je kompanija donela "tešku odluku" i izrazio zahvalnost na dosadašnjem radu zaposlenima koji će biti pogođeni ovim promenama.

U pitanju je teća serija otpuštanja u Majkrosoftovom gejming odeljenju od kad je kompanija kupila firmu Aktivizejšn blizard za 69 milijardi dolara pošto nastoji da uskladi broj zaposlenih na novonastalom situacijom, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

Majkrosoft je prethodno u januaru ukinuo 1.900 radnih mesta u svom gejming odeljenju, samo tri meseca nakon što je priveo kraju akviziciju kompanije Aktivizejšn blizard koja stoji iza veoma popularne video-igre Kol of djuti (Call of Duty).

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Egipat glavni na listi Rusije

Trgovinski promet između Rusije i Egipta porastao je za 16 odsto u 2023. godini, saopštilo je danas rusko Ministarstva industrije i trgovine.

21:52

16.9.2024.

1 d

Svet

Zabrana: "Nema stanova na dan"

Zabrana izdavanja novih dozvola za kratkoročni zakup u tri okruga u strogom centru Atine ostaće na snazi najmanje godinu dana, saopštila je danas grčka vlada, istovremeno podižući porez na iznajmljivanje takvog smeštaja za odmor.

20:15

16.9.2024.

1 d

Podeli: