Svet 0

12.09.2024.

17:25

Italijani će potpuno preuzeti nemačku banku?

Izvršni direktor italijanske banke Unikredit Andrea Orsel nije isključio mogućnost potpunog preuzimanja frankfurtske Komercbanke u kojoj Unikredit već ima devet odsto udela.

Izvor: Tanjug

Italijani će potpuno preuzeti nemačku banku?
Depositphotos/okuka67

Podeli:

On je naveo da se trenutno razgovara o opcijama spajanja i preuzimanja (M&A), prenosi Blumberg.

"Možemo se konstruktivno angažovati oko toga da li želimo da stvorimo nešto više od vrednosti koju Komercbanka može stvoriti samostalno", izjavio je Orsel.

Unikredit je juče objavio da je preuzeo devet odsto udela u frankfurtskoj Komercbanci što povećava mogućnost akvizicije koja bi mogla da preoblikuje bankarski pejzaž u Evropi.

Kako se navodi, Unikredit je kupio 4,5 odsto akcija Komercbanke od nemačke vlade, a ostatak na tržištu. Akcije Komercbanke su tada porasle za 16,8 odsto na 14,72 evra, pošto je Unikredit saopštio da će tražiti ovlašćenje da dodatno poveća svoj udeo u frankfurtskoj banci, dodavši da takav potez zavisi od toga da li investicija zadovoljava željene finansijske parametre.

Nemačka vlada je u odvojenom saopštenju navela da je italijanskom Unikreditu prodala oko 53,1 milion deonica Komercbanke za približno 702 miliona evra, preneo je Si-En-Bi-Si (CNBC).

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Egipat glavni na listi Rusije

Trgovinski promet između Rusije i Egipta porastao je za 16 odsto u 2023. godini, saopštilo je danas rusko Ministarstva industrije i trgovine.

21:52

16.9.2024.

1 d

Svet

Zabrana: "Nema stanova na dan"

Zabrana izdavanja novih dozvola za kratkoročni zakup u tri okruga u strogom centru Atine ostaće na snazi najmanje godinu dana, saopštila je danas grčka vlada, istovremeno podižući porez na iznajmljivanje takvog smeštaja za odmor.

20:15

16.9.2024.

1 d

Podeli: