Svet 0

12.09.2024.

7:59

Ovo je najsrećnija američka država

Havaji su ove godine najsrećnija američka savezna država, prema godišnjem rangiranju veb-stranice za lične finansije Volet hab (Vallet Hub).

Izvor: Tanjug

Ovo je najsrećnija američka država
Shutterstock/Brannon_Naito

Podeli:

Na osnovu tih istraživanja, ova pacifička američka država imala je najnižu stopu depresije u SAD, a 86 odsto njenih odraslih žitelja izjavilo je da su dobrog ili solidnog zdravlja, preneo je Si-En-Bi-SI (CNBC).

Pored toga, Havaji su imali jednu od najnižih stopa nezaposlenosti i drugi najveći udeo domaćinstava sa godišnjim prihodom iznad 75.000 dolara.

Najsrećnije države su one koje pružaju natprosečan kvalitet života u širokom spektru oblasti, od jake državne ekonomije i visokokvalitetne nege fizičkog i mentalnog zdravlja do adekvatne količine slobodnog i lepog vremena.

Da bi se utvrdilo gde su ljudi koji žive u Americi najsrećniji, Volet hab je uporedio u 50 država više od 30 pokazatelja u tri ključne kategorije: emocionalno i fizičko blagostanje, uslovi za rad i zajednica i okruženje.

Kalifornija i Florida, dve države koje su obično sinonim za lepo vreme tokom cele godine i odlazak u penziju, rangirane su tek na 13. mestu, odnosno 14. mestu. Prošle godine Juta je bila najsrećnija država u Americi.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Egipat glavni na listi Rusije

Trgovinski promet između Rusije i Egipta porastao je za 16 odsto u 2023. godini, saopštilo je danas rusko Ministarstva industrije i trgovine.

21:52

16.9.2024.

23 h

Svet

Zabrana: "Nema stanova na dan"

Zabrana izdavanja novih dozvola za kratkoročni zakup u tri okruga u strogom centru Atine ostaće na snazi najmanje godinu dana, saopštila je danas grčka vlada, istovremeno podižući porez na iznajmljivanje takvog smeštaja za odmor.

20:15

16.9.2024.

1 d

Podeli: