Svet 1

11.09.2024.

17:04

Turci će uvoziti tečni gas od Francuza?

Turska se priprema da sledeće nedelje potpiše sporazum o snabdevanju tečnim prirodnim gasom (LNG) sa francuskom kompanijom Total enerži, prenosi Blumberg pozivajući se na anonimnog upućenog zvaničnika.

Izvor: Tanjug

Turci će uvoziti tečni gas od Francuza?
shutterstock/Visionsi

Podeli:

Očekuje se da će desetogodišnji ugovor sa Total enerži biti potpisan tokom posete turskog ministra energetike Alparslana Bajraktara Sjedinjenim Američkim Državama.

Bajraktar će održati govor na Gasteh konferenciji koja će se održati u Hjustonu između 17. i 20. septembra. Uslovi najavljenog ugovora za sada nisu poznati.

Ministarstvo energetike Turske je odbilo da komentariše ove tvrdnje Blumbergovog izvora, dok Total enerži nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.

Turska nastoji da diverzifikuje svoje izvore snabdevanja gasom. Tamošnji državni uvoznik Botas je prošle nedelje potpisao desetogodišnji ugovor o snabdevanju gasom sa britanskim energetskim gigantom Šelom koji počinje od 2027. godine, a prethodno je u aprilu potpisan još jedan desetogodišnji ugovor o isporukama gasa iz Omana.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Egipat glavni na listi Rusije

Trgovinski promet između Rusije i Egipta porastao je za 16 odsto u 2023. godini, saopštilo je danas rusko Ministarstva industrije i trgovine.

21:52

16.9.2024.

20 h

Svet

Zabrana: "Nema stanova na dan"

Zabrana izdavanja novih dozvola za kratkoročni zakup u tri okruga u strogom centru Atine ostaće na snazi najmanje godinu dana, saopštila je danas grčka vlada, istovremeno podižući porez na iznajmljivanje takvog smeštaja za odmor.

20:15

16.9.2024.

22 h

Podeli: