Svet 0

09.09.2024.

22:52

Rusija ima novi cilj

Rusija ima za cilj da izveze 35,2 miliona tona super-ohlađenog goriva ove godine prema projektu tečnog prirodnog gasa, na osnovu novih makroekonomskih planova za period do 2030. godine, rekao je izvor blizak vladi u Kremlju.

Izvor: Tanjug

Rusija ima novi cilj
shutterstock, Marco Rubino

Podeli:

Reč je o dokumentima Ministarstva privrede, koja se koriste za planiranje dugoročnijih nacionalnih projekata, a u pitanju je 1,9 miliona tona više od prošlogodišnjih isporuka, objavio je danas Blumberg.

S obzirom na to da dva velika ruska postrojenja za prirodni tečni gas (LNG) već rade iznad svog projektovanog kapaciteta, najmanje polovina tih količina morala bi da potiče od projekta "Arktik LNG 2", koji je glavna meta američkih energetskih sankcija protiv Kremlja ove godine, navodi medij.

Vašington i njegovi saveznici rade na smanjenju budućih prihoda Kremlja od izvoza energije i da bi postigle cilj, SAD su sankcionisale ne samo "Arktik LNG 2", već i tankere koji su bili povezani sa njim, ozbiljno ograničavajući broj plovila kojima ta fabrika raspolaže.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Egipat glavni na listi Rusije

Trgovinski promet između Rusije i Egipta porastao je za 16 odsto u 2023. godini, saopštilo je danas rusko Ministarstva industrije i trgovine.

21:52

16.9.2024.

10 h

Podeli: