Svet 0

09.09.2024.

21:33

Za 180 miliona evra grade fabriku za reciklažu baterija

Nemačka startap kompanija Sajlib (Cylib), koju podržavaju firme kao što su Porše ili Boš, započela je danas u Dormagenu, južno od Diseldorfa, gradnju velike fabrike za reciklažu baterija električnih automobila (EV), u vrednosti od 180 miliona evra.

Izvor: Tanjug

Za 180 miliona evra grade fabriku za reciklažu baterija
Shutterstock/Fishman64

Podeli:

Kompanija tvrdi da će njena fabrika biti najveće postrojenje za reciklažu litijum-jonskih baterija pošto da planira da reciklira oko 30.000 tona dotrajalih EV baterija godišnje, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

Prema saznanjima anonimnog upućenog izvora, ove reciklirane baterije će koristiti Porše koji je prethodno uložio 55 miliona evra u firmu Sajlib.

Planirano je da fabrika počne sa radom u 2026. godini.

Startap firma je navela da će nova firma prvenstveno služiti klijentima u automobilskoj industriji, prozvodnji baterija i hemijskoj industriji, a želi da otvori slične fabrike i na drugim lokacijama u Nemačkoj i drugim zemljama Evrope.

Novi objekat se gradi na braunfild lokaciji, na prostoru koju je prethodno koristila hemijska industrija. Lokacija je strateška i na njoj već postoje odgovarajući lanci snabdevanja.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: