Svet 15

09.09.2024.

12:23

"Nijedno vozilo ne izlazi odavde dok ne dobijemo odgovore"

Radnici Audijeve fabrike u Briselu ukrali su oko 200 ključeva automobila, zahtevajući od uprave objašnjenje o budućnosti fabrike.

Izvor: SEEbiz

"Nijedno vozilo ne izlazi odavde dok ne dobijemo odgovore"
Aleksandar_Markov / Shutterstock.com

Podeli:

"Nijedno vozilo neće izaći iz fabrike dok ne dobijemo odgovore", rekao je jedan od radnika, prenosi Seebiz. Fabrika zapošljava 3.000 ljudi.

Radnici su u nedelju ukrali ključeve, a uprava fabrike, kako su napisali, odbacuje ovakvu vrstu iznude.

Ako radnici do danas ne vrate ključeve, podneće kaznene prijave, a odgovorne za krađu nameravaju da identifikuju uz pomoć nadzornih kamera, izvestila je belgijska novinska agencija Belga za nemačku dpa.

Audi je u julu objavio da zbog slabe potražnje za svojim električnim modelom Q8 e-tron, koji se proizvodi u belgijskoj fabrici, ne može isključiti njeno zatvaranje.

Strahove oko 3.000 radnika pojačala je u utorak poruka Audijeve matične kompanije Volkswagen da se u fabrici u Briselu sledećih nekoliko godina neće proizvoditi nijedan drugi model.

Radnici su proteklih dana odgovorili s nekoliko štrajkova, a najveći sindikat planira 16. septembra.

Podeli:

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: