Svet 40

09.09.2024.

9:39

Direktor Folksvagena: Situacija je alarmantna

Izvršni direktor nemačke Volkswagen grupe opisao je situaciju u ključnom VW brendu kompanije kao "alarmantnu“, nekoliko dana nakon što su planovi za smanjenje potrošnje i potencijalno zatvaranje fabrika na domaćem tržištu izazvali gnev zaposlenih.

Izvor: SEEbiz

Direktor Folksvagena: Situacija je alarmantna
EPA/CLEMENS BILAN

Podeli:

Pišući u nedeljnom izdanju lista Bild, Oliver Blum je rekao da su potrebne radikalne promene da bi se osigurao opstanak proizvođača automobila, piše Seebiz.

Sve manje vozila se kupuje u Evropi, rekao je Blum, dok novi konkurenti iz Azije ulaze na tržište.

Evropska automobilska industrija se suočava sa izazovima bez presedana, ustvrdio je Blum, a ekonomsko okruženje se ponovo pogoršalo, posebno za marku VW.

Uprkos krizi, Volkswagen neće napustiti svoju domovinu, obećao je Blum.

"Čvrsto smo posvećeni Nemačkoj kao lokaciji, jer je Volkswagen oblikovao čitave generacije. Imamo zaposlene čiji su dedovi, takođe, radili u Volkswagenu. Želim da i njihovi unuci mogu da rade ovde".

Volkswagen nikada nije zatvorio fabriku u Nemačkoj i nije zatvorio fabriku nigde u svetu od 1988. godine.

Međutim, razočaravajuća prodaja podstakla je menadžment da razmotri sveobuhvatne reforme, uprkos velikoj ljutnji zaposlenih u kompaniji.

Oko 25.000 radnika okupilo se ove nedelje u sedištu Volkswagena u gradu Volfsburgu na severu zemlje da čuje kako menadžment brani planirana smanjenja.

Podeli:

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: