Svet 0

08.09.2024.

9:24

Visa pokreće novu uslugu

Visa, koja je, uz Mastercard, jedna od najvećih svetskih mreža za transakcije karticama, saopštila je da planira da sledeće godine u Evropi pokrene uslugu plaćanja od računa do računa (A2A).

Izvor: Poslovni.hr

Visa pokreće novu uslugu
Shutterstock/Bykfa

Podeli:

Kompanija Visa najavila je plan za uvođenje namenske usluge za bankovne transfere, zaobilazeći kreditne kartice i tradicionalni proces direktnog zaduživanja, piše Biznis.ba.

Visa, koja je, uz Mastercard, jedna od najvećih svetskih mreža za transakcije karticama, saopštila je da planira da u Evropi sledeće godine pokrene uslugu plaćanja od računa do računa (A2A).

Korisnici će moći da podese direktna zaduženja — transakcije koje uzimaju sredstva direktno sa vašeg bankovnog računa — u prodavnicama e-trgovine sa samo nekoliko klikova.

Visa je precizirala da će potrošači moći lakše da prate ova plaćanja i iniciraju bilo kakve probleme pritiskom na dugme u svojoj aplikaciji za mobilno bankarstvo, pružajući im sličan nivo zaštite kao kada koriste svoje kartice.

Usluga bi trebalo da pomogne ljudima da se izbore sa problemima kao što su neovlašćeno automatsko obnavljanje pretplate tako što će olakšati poništavanje transakcija direktnog zaduživanja i dobijanje povraćaja sredstava, kaže Visa.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: