Svet 4

05.09.2024.

13:28

Pukli su: Ovaj brend zvanično više nije elitan

Britanska modna firma Barberi je nakon 15 godina ispala iz elitnog berzanskog indeksa FTSE 100 koji prati 100 najvrednijih kompanija na Londonskoj berzi, a ova odluka će biti primenjena u ponedeljak 23. septembra na početku trgovanja.

Izvor: Tanjug

Pukli su: Ovaj brend zvanično više nije elitan
EPA/ANDY RAIN

Podeli:

Kako se navodi u saopštenju Grupacije Londonske berze akcija (LSEG),  Barberi će nakon kvartalne revizije rezultata poslovanja pasti u niži rang FTSE 250, dok će njegovo mesto u FTSE 100 zauzeti osiguravajuća kompanija Hiskoks.

Vrednost Barberija je sada procenjena na 2,64 milijarde evra, što je za 56 odsto manje nego krajem prošle godine nakon dugog niza razočaravajućih rezulatata prodaje i profita, prenosi Si-En-En (CNN).

Prihodi kompanije Barberi za kvartal koji se završio 29. juna su pali za 22 odsto međugodišnje na 458 miliona funti, odnosno na približno 544,7 miliona evra.

Firma je objavila da je obustavila isplatu dividende i upozorila da bi u prvoj polovini fiskalne godine mogla da zabeleži operativni gubitak, dok će operativni profit za celu fiskalnu 2025. verovatno biti ispod očekivanja.

Barberi je pokušao da se nametne na tržištu vrhunskih luksuznih brendova, ali taj plan nije uspeo i očekuje se da će kompanija sada ciljati na manje bogate potrošače, preneo je portal Biznis of fešn (BoF).

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

19 h

Svet

Micotakis opomenuo EU: O ovome niko ne govori...

Evropska unija je značajno povećala izvoz električne energije u Ukrajinu nakon ruskih udara na energetski sistem te zemlje, ali ova mera je, prema tvrdnji grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa, dovela do rasta cena struje u jugoistočnoj Evropi.

15:36

14.9.2024.

1 d

Podeli: