Svet 28

04.09.2024.

15:24

Folksvagen upozorava: "Imamo godinu, možda dve"

Glavni finansijski direktor Folksvagen grupe Arno Antlic podvukao je danas da ta kompanija ima oko "godinu, možda dve" da "preokrene stvari".

Izvor: B92.net

Folksvagen upozorava: "Imamo godinu, možda dve"
Evannovostro / Shutterstock.com

Podeli:

Istakao je da kompanija "već neko vreme troši više na brend" nego što ostvaruje prihode.

"Ako sada uspemo da na održiv način smanjimo troškove i uložimo u paletu modela“, rekao je generalni direktor Folksvagen putničkih automobila Tomas Šafer zaposlenima na sastanku u Volfsburgu, "onda ćemo mi biti ti koji smo stvorili uslove da naredne generacije takođe mogu da rade za Folksvagen ovde u Nemačkoj“, prenosi Teletrejder.

Finansijski direktor nemačkog proizvođača automobila je naglasio da kompanija predviđa prodaju 500.000 automobila manje godišnje u Evropi u poređenju sa nivoom pre pandemije, što je jednako proizvodnji dva proizvodna pogona.

Glavni izvršni direktor Oliver Blume ranije je otkrio da bi proizvođač automobila mogao da zatvori fabrike u Nemačkoj u okviru svog programa smanjenja troškova.

Podeli:

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

13 h

Svet

Micotakis opomenuo EU: O ovome niko ne govori...

Evropska unija je značajno povećala izvoz električne energije u Ukrajinu nakon ruskih udara na energetski sistem te zemlje, ali ova mera je, prema tvrdnji grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa, dovela do rasta cena struje u jugoistočnoj Evropi.

15:36

14.9.2024.

1 d

Podeli: