Svet 4

31.08.2024.

11:56

Oglasili se Mađari: Ma kakav prekid?

Mađarska državna naftna i gasna kompanija MOL u petak je objavila da ni u kojem obliku nije obaveštena o navodnim planovima za zaustavljanje rada naftovoda Družba.

Izvor: SEEbiz

Oglasili se Mađari: Ma kakav prekid?
Profimedia – Christophe Gateau / dpa

Podeli:

Ukrajina će na kraju godine obustaviti slanje ruske nafte i gasa u Evropsku uniju preko svojih cevovoda jer tada ističe aktuelni ugovor i on neće biti obnovljen, rekao je u petak savetnik ukrajinske vlade.

Mihailo Podoljak, savetnik predsednika Volodimira Zelenskog, rekao je u intervjuu za Novini.Live da aktuelni ugovor ističe na kraju godine i premda ne može biti jednostrano raskinut, "nema sumnje da će prestati da važi 1. januara 2025".

"Mi ćemo biti prvi koji će dobiti informacije o bilo kakvim promenama", objavio je MOL u odgovoru novinarima o Podoljakovoj izjavii koju prenose mediji da će se naftovod koji ruskom sirovom naftom snabdeva Mađarsku, Češku i Slovačku zatvoriti u januaru.

"I dalje imamo dobre poslovne odnose s ukrajinskom stranom i snabdevanje je nesmetano", poručili su iz kompanije.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Micotakis opomenuo EU: O ovome niko ne govori...

Evropska unija je značajno povećala izvoz električne energije u Ukrajinu nakon ruskih udara na energetski sistem te zemlje, ali ova mera je, prema tvrdnji grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa, dovela do rasta cena struje u jugoistočnoj Evropi.

15:36

14.9.2024.

10 h

Podeli: