Svet 2

30.08.2024.

21:59

"Uvodimo četvorodnevnu radnu nedelju – birajte kako ćete da radite"

Radnici u Velikoj Britaniji bi mogli da dobiju pravo da traže četvorodnevnu radnu nedelju uz isti broj radnih sati, navodi se u predlozima nove laburističke vlade u Londonu za fleksibilan rad.

Izvor: Tanjug

"Uvodimo četvorodnevnu radnu nedelju – birajte kako ćete da radite"
NDAB Creativity/Shutterstock

Podeli:

"Možete, na primer, da radite 10 sati dnevno četiri dana umesto osam sati dnevno pet dana u nedelji. Dakle, nadalje radite istu količinu posla, ali možete da se više posvetite porodici, da budete sa decom ili da obavljate druge aktivnosti", izjavila je danas ministarka obrazovanja Velike Britanije Džeki Smit.

Prema njenim rečima, fleksibilno radno vreme je zapravo dobro za produktivnost, prenosi Gardijan.

Ministarka je negirala da vlada u Londonu želi da nametne ovaj sistem rada kompanijama, a njenu tvrdnju je ponovio i vladin portparol.

"Ne planiramo da nametnemo četvorodnevnu radnu nedelju poslodavcima ili zaposlenima. Sve izmene zakona o zapošljavanju biće sprovođene u saradnji sa predstavnicima biznisa", naveo je portparol.

Ministarstvo za poslovanje i trgovinu Velike Britanije saopštilo je da će u roku od 100 dana izneti dodatne detalje o ovom predlogu.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi: Nikad niže za poslednje tri godine

Ruski izvoz nafte i naftnih derivata je u avgustu pao za 290.000 barela dnevno (bpd) na sedam miliona bpd i nalazi se na najnižem nivou od marta 2021. godine, objavila je danas Međunarodna agencija za energiju (IEA).

22:03

12.9.2024.

1 d

Podeli: