Svet 0

28.08.2024.

9:09

Opasno je... Automobilski gigant prekida rad svih fabrika u državi

Tojota je objavila da je odlučila da obustavi rad u svih 14 fabrika u Japanu zbog nailaska tajfuna Šanšan, objavila je danas agencija Nikei.

Izvor: B92.net, Tanjug

Opasno je... Automobilski gigant prekida rad svih fabrika u državi
Shutterstock/Jasen Wright

Podeli:

Japanski proizvođač automobila objasnio je da će sve aktivnosti u pogonima u toj zemlji biti obustavljene od večeras do sutra ujutru. Osim toga, kompanija će proceniti da li je bezbedno da se rad nastavi u četvrtak ujutru.

Tojota je "uzela u obzir potrebu da radnici budu bezbedni u kompaniji i izvan nje, kao i uticaj oluje na logistiku i manjak delova", navode japanski izvori, a prenosi Teletrejder.

Nadležne službe u Japanu izdale su danas vanredno upozorenje na dolazak moćnog tajfuna Šanšan koji se približava jugozapadnim delovima zemlje praćen obilnim kišama i jakim vetrovima, preneli su lokalni mediji.

Avio-kompanije i železnički operateri takođe su otkazali neke usluge u narednim danima zbog ovog tajfuna koji je kategorizovan kao "veoma jak" sa mogućim udarima vetra od 50 do 70 metara u sekundi (oko 252 kilometra na sat).

"Potrebna je maksimalna opreznost s obzirom na prognozirane jake vetrove, visoke talase i visoke plime kakve do sada nisu viđene", upozorila je Japanska meteorološka agencija (JMA).

Očekuje se da će tajfun Šanšan u narednih nekoliko danas pogoditi ostrvo Kjušu na jugozapadu Japana i da će se približiti centralnim i istočnim delovima Japana, navela je JMA.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kinezi preuzeli nemačku kompaniju

Kineski dobavljač električnih komponenti Luxshare preuzeo je nemačkog proizvođača automobilskih delova Leoni. Za većinski udeo u nemačkoj kompaniji platio je 320 miliona evra.

14:57

18.9.2024.

16 h

Svet

Audi zatvara fabriku: "Prodajemo"

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi najavio je prodaju svoje briselske fabrike i traži potencijalne investitore, rekao je šef proizvodnje Gerd Voker.

20:31

18.9.2024.

10 h

Podeli: