Svet 3

25.08.2024.

21:24

Novi rast bitkoina: Predviđa mu se novi rekord

Cena bitkoina skočila je na 65.000 američkih dolara u sinoćnom terminskom trgovanju, što je prvi put posle puno vremena da je dosegla ovaj nivo, dok se na spot tržištu stabilizovala iznad 64.000 dolara.

Izvor: Biznis.rs

Novi rast bitkoina: Predviđa mu se novi rekord
Shutterstock/DUSAN ZIDAR

Podeli:

Ovaj značajan porast usledio je nakon najava Federalnih rezervi za skoro smanjenje kamatnih stopa. Pozitivna reakcija tržišta naglašava uticaj ovih izjava na bitkoin i širi sektor kriptovaluta, piše Coinmarketcap, a prenosi portal Biznis.

Najtrgovanija kriptovaluta mogla bi biti na rubu postizanja novih najviših vrednosti svih vremena. Prema principu Eliotovog talasa u statistici, proboj preko granice od 62.000 dolara trebalo bi da signalizira novi rast kroz pet manjih talasa (amplituda) na krivi rasta, smatraju analitičari.

Eliotov princip pretpostavlja da se finansijska tržišta kreću u ponavljajućim ciklusima, odnosno talasima koji uslovljavaju rast do prvog sledećeg pada u prepoznatljivom nizu.

Sada se prognozira da bi bitkoin mogao da postigne vrednost od 84.000 dolara do sredine septmebra.

Svakako treba imati u vidu da je tržište kriptovaluta izrazito volatilno, u smislu da je sklono brzim usponima i padovima, bez obzira na ove navodne predvidljivosti, pa bi svako ulaganje u njih moralo da bude utemeljeno na osnovu najnovijih informacija o njihovom kratkoročnom kretanju.  

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi: Nikad niže za poslednje tri godine

Ruski izvoz nafte i naftnih derivata je u avgustu pao za 290.000 barela dnevno (bpd) na sedam miliona bpd i nalazi se na najnižem nivou od marta 2021. godine, objavila je danas Međunarodna agencija za energiju (IEA).

22:03

12.9.2024.

13 h

Podeli: