Svet 1

24.08.2024.

15:15

Razočaranje za Ameriku

Rast broja zaposlenih u Sjedinjenim Američkim Državama tokom većeg dela prošle godine bio je znatno slabiji nego što je prvobitno procenjeno, pokazuju novi podaci američke Kancelarija za statistiku rada (BLS).

Izvor: Tanjug

Razočaranje za Ameriku
Pit Stock / Shutterstock.com

Podeli:

Preliminarni godišnji pregled podataka o zapošljavanju sugeriše da je u martu ove godine u SAD bilo 818.000 radnih mesta manje nego što je prvobitno prijavljeno, prenosi Si-En-En (CNN).

Podaci su ukazali na značajno manji rast broja radnih mesta u sektoru profesionalnih i poslovnih usluga, konkretno za 358.000 manje u odnosu na prethodnu procenu.

U pitanju je najveća revizija podataka od 2009. koja ukazuje da tržište rada u Sjedinjenim Američkim Državama nije tako "pregrejano" kao što se očekivalo, a nove informacije bi mogle da dodatno podstaknu američku centralnu banku FED da smanji kamatne stope.

Zvaničnici FED-a su još prošlog meseca bili blizu odluke da smanje kamatne stope na predstojećem sastanku u septembru, navodi se u zapisniku sa njihovog okupljanja 30. i 31. jula koji je objavljen u sredu.

Kako je saopšteno, nekoliko zvaničnika bilo je čak spremno da odmah smanje troškove zaduživanja, preneo je Rojters.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Mir, mir... Sukob je rešen

Mađarska vlada je pozdravila sporazum koji je postigla energetska kompanija MOL u cilju garantovanja isporuke ruske nafte preko Ukrajine nakon što je Kijev ograničio tranzit.

8:46

11.9.2024.

1 d

Podeli: