Svet 1

24.08.2024.

13:08

Skandalozno: Ovaj brend više neće biti "elitan"?

Britanskoj modnoj firmi Barberi nakon 15 godina preti ispadanje iz elitnog berzanskog indeksa FTSE 100 koji prati najkvalitetnije kompanije na Londonskoj berzi.

Izvor: Tanjug

Skandalozno: Ovaj brend više neće biti "elitan"?
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Podeli:

Akcije Barberija su u poslednja tri meseca izgubile trećinu svoje vrednosti zbog usporavanja potražnje u celoj industriji luksuzne mode i neuspešne rekonstrukcije brenda, tako da se kompanija trenutno nalazi na 140. poziciji FTSE indeksa sa procenjenom tržišnom vrednošću od 2,95 milijardi evra.

Njena pozicija je daleko ispod one koja je potrebna da bi se zadržalo mesto u elitnom klubu FTSE 100, prenosi Blumberg.

Konačne promene indeksa FTSE 100 biće objavljene 4. septembra nakon zatvaranja evropskih tržišta.

Prihodi kompanije Barberi za kvartal koji se završio 29. juna su pali za 22 odsto međugodišnje na 458 miliona funti, odnosno na približno 544,7 miliona evra, preneo je Si-En-Bi-Si (CNBC).

Firma je objavila da je obustavila isplatu dividende i upozorila da bi u prvoj polovini fiskalne godine mogla da zabeleži operativni gubitak, dok će operativni profit za celu fiskalnu 2025. verovatno biti ispod očekivanja.

Barberi je pokušao da se nametne na tržištu vrhunskih luksuznih brendova, ali taj plan nije uspeo i očekuje se da će kompanija sada ciljati na manje bogate potrošače, prenosi portal Biznis of fešn (BoF).

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Audi zatvara fabriku: "Prodajemo"

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi najavio je prodaju svoje briselske fabrike i traži potencijalne investitore, rekao je šef proizvodnje Gerd Voker.

20:31

18.9.2024.

14 h

Svet

Rusija gubi: 30% manje

Vrednost ruskog izvoza sirove nafte je od kraja juna pala za skoro 30 odsto zbog globalnog pada cena nafte, prenosi Blumberg pozivajući se na proračune svojih stručnjaka.

17:32

18.9.2024.

17 h

Podeli: