Svet 0

22.08.2024.

19:10

Potpuno zaustavljen saobraćaj: Posledice brojne

Obe glavne kanadske teretne železnice potpuno su zaustavile rad zbog spora oko ugovora sa njihovim radnicima.

Izvor: Beta

Potpuno zaustavljen saobraćaj: Posledice brojne
Shutterstock/Denis Belitsky

Podeli:

To bi moglo da nanese značajnu ekonomsku štetu preduzećima i potrošačima u Kanadi i SAD, ako vozovi uskoro ne počnu da saobraćaju.

Kanadska nacionalna (CN) i CPKC železnica su prekinule rad nakon što je prošao rok bez novih sporazuma sa Konferencijom železnice Kanade, sindikalnom organizacijom koja predstavlja oko 10.000 inženjera, konduktera i dispečera.

Sav železnički saobraćaj u Kanadi i sve pošiljke koje prelaze granicu SAD su zaustavljene, iako će vozovi CPKC i CN nastaviti da saobraćaju u SAD i Meksiku.

Prema američkom Ministarstvu saobraćaja, milijarde dolara robe svakog meseca kreću se između Kanade i SAD železnicom.

"Ako se železnički saobraćaj zaustavi, preduzeća i porodice širom zemlje će osetiti uticaj“, rekao je predsednik i izvršni direktor Nacionalne asocijacije proizvođača Džej Timons (Jay Timmons). „Proizvodni radnici, njihove zajednice i potrošači svih vrsta proizvoda će biti pogođeni zbog poremećaja u lancu snabdevanja.“

Biće i drugih posledica, uključujući više od 30.000 putnika u Vankuveru, Torontu i Montrealu koji neće moći na posao jer njihovi vozovi neće moći da saobraćaju preko šina CPKC dok je pruga zatvorena.

Mnoga preduzeća u svim industrijama oslanjaju se na železnicu za isporuku sirovina i gotovih proizvoda, tako da će bez redovne železničke usluge možda morati da smanje proizvodnju ili da se zatvore.

Zbog toga je američka vlada sprečila železničke radnike da stupe u štrajk pre dve godine i primorala ih da prihvate ugovor uprkos njihovoj zabrinutosti zbog zahtevnih rasporeda i nedostatka plaćenog bolovanja.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: