Svet 0

22.08.2024.

14:38

Rekordan rast prihoda Mete

Meta, kompanija koja stoji iza platformi kao što su Facebook, Instagram i WhatsApp, beleži rekordan rast prihoda zahvaljujući naprednoj upotrebi veštačke inteligencije (AI) u oglašavanju.

Izvor: Nova ekonomija

Rekordan rast prihoda Mete
Shutterstock/Below the Sky

Podeli:

Prihodi koje je ostvarila po zaposlenom premašili su milion dolara u prvoj polovini 2024. godine, što je presedan u istoriji kompanije.

Nakon talasa otpuštanja krajem 2022. i početkom 2023. godine, Meta je preusmerila svoj fokus na AI, što se pokazalo kao pravi potez.

AI alati pod nazivom Advantage+ omogućili su kompaniji da značajno poboljša efikasnost oglašavanja. Danas gotovo svi Meta oglasi koriste Advantage+ AI tehnologiju, što klijentima pomaže da efikasno targetiraju publiku i optimizuju kampanje.

Pored toga, veštačka inteligencija je značajno povećala angažovanje korisnika na Meta platformama. Više od polovine sadržaja na Instagramu sada preporučuje AI sistem, a Reels formati zauzimaju sve veći deo vremena koje korisnici provode na platformi.

Meta planira da nastavi sa razvojem novih AI proizvoda koji će dodatno unaprediti oglašavanje. Mark Zakerberg je izjavio da će oglašivači u budućnosti moći jednostavno da postave cilj i budžet, dok će AI obaviti sve ostalo, piše Axios.

Ovaj uspeh Mete pokazuje kako pravilna primena veštačke inteligencije može preokrenuti situaciju u korist kompanije, čak i nakon velikih izazova kao što su promene privatnosti koje je uveo Apple.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Mir, mir... Sukob je rešen

Mađarska vlada je pozdravila sporazum koji je postigla energetska kompanija MOL u cilju garantovanja isporuke ruske nafte preko Ukrajine nakon što je Kijev ograničio tranzit.

8:46

11.9.2024.

1 d

Podeli: