Svet 2

21.08.2024.

21:02

Ma kakva kancelarija?! "Situacija se neće vratiti u 2019. godinu"

Skoro tri četvrtine nemačkih kompanija u kojima je moguć rad od kuće želi da zadrže ovaj model rada, pokazao je izveštaj Instituta za ekonomska istraživanja IFO iz Minhena.

Izvor: Tanjug

Ma kakva kancelarija?! "Situacija se neće vratiti u 2019. godinu"
Depositphotos, lofilolo

Podeli:

"Ovi rezultati pobijaju tvrdnju da se vraća trend rada u kancelariji", prokomentariao je istraživač IFO Žan-Viktor Alipur.

Kako se navodi, 74 odsto nemačkih kompanija želi da zadrži mogućnost rada od kuće,12 odsto planira da ga dodatno reguliše strožim smernicama, a samo četiri odsto da ga potpuno ukine.

Istraživanje je pokazalo da 11 odsto kompanija čak želi da pojednostavi regulativu rada od kuće i učini je fleksibilnijom.

Rad od kuće je generalno moguć u 79 odsto kompanija u Nemačkoj, znatno češće u velikim preduzećima, 93 odsto, nego u malim i srednjim preduzećima, 75 odsto.

Situacija se značajno razlikuje po sektorima, pošto 82 odsto pružalaca usluga i 89 odsto preduzeća u proizvodnji nudi rad od kuće naspram samo 40 odsto građevinskih i trgovačkih kompanija. "Rad od kuće je čvrsto uspostavljen u Nemačkoj. Situacija se neće vratiti u 2019. godinu", smatra Alipur.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Volkswagen ukida garanciju

Kompanija Volkswagen danas je obavestila sindikat IG Metal da u šest nemačkih fabrika ukida niz ugovora sa zaposlenima, uključujući i sporazum o garantovanju radniih mesta do 2029. godine, saopštio je sindikat.

17:26

10.9.2024.

1 d

Podeli: