Svet 1

19.08.2024.

19:18

Vlasnik kompanije "Temu" najbogatiji čovek Kine VIDEO

Kina je dobila novog najbogatijeg državljanina, nakon što je vlasnik kompanije "Temu" Kolin Huang, zamenio "kralja flaširane vode" Džonga Šandžana na toj poziciji.

Izvor: B92.net/TV Prva

Vlasnik kompanije "Temu" najbogatiji čovek Kine VIDEO
PrintScreen/ TV Prva Video

Podeli:

Stručnjaci kažu da Huang, sa svoje 44 godine, predstavlja novu generaciju kineskih tehnoloških preduzetnika, ali ko je
novi najbogatiji čovek u Kini?

Kolin Huang je poznat po svom izvanrednom matematičkom talentu koji mu je sa 12 godina doneo mesto u elitnoj školi stranih jezika u Hangdžouu, gde je bio školski drug sa decom kineske političke i društvene elite. Nakon što je diplomirao informatiku, napustio je Kinu 2002. godine. Magistrirao je na američkom Univerzitetu Viskonsin i dve godine kasnije vratio se u Kinu kako bi pomogao u pokretanju Gugl Kina.

Prvu kompaniju osnovao je sa 27 godina, ali je posle smao tri godne prodao. 2013 napravio je pauzu u poslu zbog bolesti, i u tom periodu razvio je ideju za aplikaciju Pindoduo. Neto bogatstvo Huanga početkom 2021. dostiglo je vrhunac. Iako je, kao i mnogi drugi kovid milijarderi, vrlo brzo doživeo pad, i to od 87 odsto zbog usporavanja pandemije. Ipak nije odustao i otvorio je Temu i za dve godine postojanja postao najbogatiji čovek Kine.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu Prve TV:

Izvor: prva

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Egipat glavni na listi Rusije

Trgovinski promet između Rusije i Egipta porastao je za 16 odsto u 2023. godini, saopštilo je danas rusko Ministarstva industrije i trgovine.

21:52

16.9.2024.

1 d

Svet

Zabrana: "Nema stanova na dan"

Zabrana izdavanja novih dozvola za kratkoročni zakup u tri okruga u strogom centru Atine ostaće na snazi najmanje godinu dana, saopštila je danas grčka vlada, istovremeno podižući porez na iznajmljivanje takvog smeštaja za odmor.

20:15

16.9.2024.

1 d

Podeli: