Svet 11

18.08.2024.

8:50

Plata od čak 1,6 miliona, plus bonusi

Starbucks je ponudio dolazećem izvršnom direktoru i predsedavajućem Brianu Niccolu povećanje plate i značajne jednokratne nagrade kako bi ga privukao iz njegove prethodne uloge izvršnog direktora u Chipotle Mexican Grill.

Izvor: BIZLIFE

Plata od čak 1,6 miliona, plus bonusi
Erman Gunes / Shutterstock.com

Podeli:

Niccol će zvanično preuzeti kormilo u posrnulom lancu kafića 9. septembra. Kao izvršni direktor, biće zadužen za preokretanje padajuće prodaje kompanije, poboljšanje iskustva kupaca u prodavnicama i pronalaženje rešenja za njeno poslovanje u Kini koje se suočava s poteškoćama. To je veliki poduhvat — za koji će biti dobro nagrađen.

Starbucks je u sredu otkrio Niccolov plan nadoknade. Većina njegovog kompenzacionog paketa sastoji se od akcija koje se vremenom aktiviraju i zavise od ciljeva poslovanja kompanije i drugih merila. U prvoj godini, njegov paket naknada mogao bi vredeti čak 116,8 miliona dolara ako kompanija dostigne svoje ciljeve i ako se sve akcije aktiviraju.

Niccol će primati osnovnu platu od 1,6 miliona dolara godišnje, s mogućnošću da zaradi do 7,2 miliona dolara više u gotovini. Takođe će biti podoban za godišnje nagrade u akcijama u vrednosti do 23 miliona dolara.

Za napuštanje Chipotlea, Niccol će dobiti bonus od 10 miliona dolara u gotovini i 75 miliona dolara u akcijama, kako bi se nadoknadilo ono što gubi svojim odlaskom iz lanca burrito restorana. Akcije će se aktivirati tokom perioda od tri do četiri godine, u zavisnosti od poslovanja kompanije i Niccolovog mandata.

"Brian Niccol se dokazao kao jedan od najučinkovitijih lidera u našoj industriji, stvarajući značajan finansijski povrat tokom mnogih godina", izjavio je Starbucks.

"Njegova kompenzacija u Starbucksu direktno je vezana za poslovanje kompanije i zajednički uspeh svih naših interesnih grupa. Uvereni smo u njegovu sposobnost da donese dugoročnu, trajnu vrednost za naše partnere, kupce i akcionare".

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Egipat glavni na listi Rusije

Trgovinski promet između Rusije i Egipta porastao je za 16 odsto u 2023. godini, saopštilo je danas rusko Ministarstva industrije i trgovine.

21:52

16.9.2024.

1 d

Svet

Zabrana: "Nema stanova na dan"

Zabrana izdavanja novih dozvola za kratkoročni zakup u tri okruga u strogom centru Atine ostaće na snazi najmanje godinu dana, saopštila je danas grčka vlada, istovremeno podižući porez na iznajmljivanje takvog smeštaja za odmor.

20:15

16.9.2024.

1 d

Podeli: