Svet 0

14.08.2024.

21:35

Povlače sireve zbog 72 slučaja salmonele – fabrika hitno zatvorena

U Francuskoj su otkrivena 72 slučaja salmonele povezana sa fabrikom domaćih sireva Šasto, nakon čega je objavljeno povlačenje sireva sa tom markom iz prodaje, saopštila je danas vlada te zemlje.

Izvor: Tanjug

Povlače sireve zbog 72 slučaja salmonele – fabrika hitno zatvorena
Shutterstock/MaraZe

Podeli:

Ministarstva zdravlja i poljoprivrede objavila su da se povlače iz prodaje sve partije sireva ove fabrike koji su izbačeni na tržište od marta 2024. do sada, kao i onih koji se nalaze u zamrzivačima, prenosi BFMTV.

Infekcije salmonelom povezane su sa konzumiranjem sireva koje je proizvela poljoprivredna grupacija Deflisk. Fabrika je hitno zatvorena 23. jula, a testiranje uzoraka potvrdilo je prisustvo salmonele 1. avgusta.

Najveći broj zaraženih su iz gradova Pij de Dom, Korez i Kres, a prijavljeni su slučajevi i u drugim mestima.

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Made in Serbia" polako osvaja Evropu

Tekstilci i obućari iz Srbije sve više oblače i obuvaju Evropljane. Proizvodnja tekstila i odeće u Srbiji ima dugu tradiciju i bila je među glavnim izvoznim industrijama. Predviđa se da bi ova grana privrede uskoro ponovo mogla biti moćna.

11:59

17.10.2024.

1 d

Svet

Bajden objavio: "Otpisujemo dug"

Američki predsednik Džozef Bajden danas je rekao da će dodatnih 4,5 milijardi dolara studentskog duga biti otpisano za oko 60.000 nastavnika, medicinskih sestara, vatrogasaca i drugih, navodi se u saopštenju Ministarstva za obrazovanje.

22:01

17.10.2024.

18 h

Podeli: