Svet 1

14.08.2024.

8:06

Štrajk u Samsungu: "Cilj je da se ošteti kompanija"

Najveći radnički sindikat južnokorejske kompanije Samsung elektroniks objavio je danas da će počev od četvrtka stupiti u četvorodnevni štrajk.

Izvor: Tanjug

Štrajk u Samsungu: "Cilj je da se ošteti kompanija"
EPA-EFE/YONHAP SOUTH KOREA OUT

Podeli:

Potpredsednik sindikata NSEU koji udružuje 36.500 članova Li Hjun-kuk je naveo da je cilj štrajka da ošteti kompaniju i natera njene menadžere da povećaju plate i bonuse, prenosi Rojters.

Predstavnici sindikata očekuju da Samsung elektroniks neće imati dovoljno radnika u rezervi da pokrije odsustvo štrajkača, pošto se u Južnoj Koreji u četvrtak slavi državni praznik i mnogi zaposleni će biti odsutni.

Kompanija Samsung elektroniks planira da spreči prekide u proizvodnji i želi da nastavi pregovore sa sindikatom, navodi se u saopštenju menadžmenta.

Operativni profit južnokorejske tehnološke kompanije Samsung elektroniks je u drugom kvartalu 2024. skočio čak za 1.458,2 odsto međugodišnje na približno sedam milijardi evra, podstaknut snažnom potražnjom za njegovim naprednim memorijskim čipovima ključnim u računarstvu sa veštačkom inteligencijom (AI).

Prihod firme za drugi kvartal 2024. je porastao za 23,42 odsto međugodišnje na 74,07 biliona korejskih vona, odnosno na približno 49,34 milijardi evra. Rezulati su bolji nego što su predviđali analitičari pošto je potražnja za Samsungovim naprednim memorijskim čipovima i dalje veoma jaka, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Audi zatvara fabriku: "Prodajemo"

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi najavio je prodaju svoje briselske fabrike i traži potencijalne investitore, rekao je šef proizvodnje Gerd Voker.

20:31

18.9.2024.

12 h

Svet

Rusija gubi: 30% manje

Vrednost ruskog izvoza sirove nafte je od kraja juna pala za skoro 30 odsto zbog globalnog pada cena nafte, prenosi Blumberg pozivajući se na proračune svojih stručnjaka.

17:32

18.9.2024.

15 h

Podeli: