Svet 0

13.08.2024.

10:26

Nastavljaju se optužbe za prevare: Sad su izgubili skoro 19 miliona

Akcije indijske Adani grupe su danas izgubile skoro 19 milijardi dolara tržišne vrednosti nakon što ju je kompanija Hindenburg optužila da se nalazi u sukobu interesa koji je sprečio detaljnu istragu optužbi za prevaru u Indiji.

Izvor: Tanjug

Nastavljaju se optužbe za prevare: Sad su izgubili skoro 19 miliona
QubixStudio / Shutterstock.com

Podeli:

Hindenburg je objavio izveštaj u kojem se navodi da su predsednica Odbora za hartije od vrednosti Indije (SEBI) Madhabi Puri Buč i njen suprug ranije ulagali u ofšor fondove koje je takođe koristila Adani grupa, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

Madhabi Puri Buč i njen suprug su odbacili navode iz izveštaja, kao i Adani grupa, ali akcije su uprkos tome značajno pale usled nesigurnosti na tržištu.

Najnoviji izveštaj Hindenburga dolazi otprilike 18 meseci nakon što je ova kompanija prvi put optužila Adani grupu za manipulaciju akcijama i korporativnu prevaru.

Nalazi koji su objavljeni u januaru 2023. su doveli su do pada akcija i tržišne vrednosti Adani grupe za više od 100 milijardi dolara.

Adani grupa je multinacionalni konglomerat koji posluje u širokom spektru sektora, uključujući trgovinu robom, aerodrome, komunalne usluge i obnovljivu energiju.

Na čelu grupe je milijarder Gautam Adani koji je nedavno za Blumberg najavio da će se povući sa čela kompanije za osam godina kada proslavi sedamdeseti rođendan i predati porodici kontrolu nad korporacijom.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kinezi preuzeli nemačku kompaniju

Kineski dobavljač električnih komponenti Luxshare preuzeo je nemačkog proizvođača automobilskih delova Leoni. Za većinski udeo u nemačkoj kompaniji platio je 320 miliona evra.

14:57

18.9.2024.

11 h

Podeli: